Известие

Collapse
No announcement yet.

SRS AIRBAG въпросче

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• SRS AIRBAG въпросче

Здравейте,

имам едно такова питане - дали когато на волана на Алфа Ромео 146 пише SRS AIRBAG - това означава, че има 2 възглавници - за водача и пътника?

Така съм чувал, че SRS означава 2 еърбега.

Сега и на мен ми стана интересно какво е SRS.
    Разрових се в интернет и SRS е съкращение от Supplemental Restraint System в превод Допълнителна предпазна система. Там където видиш да го пише-там имаш

Comment

SRS не означава два бега...както каза колегата, означава Supplementary Restraint System, което означава система, дето те пази, да не се кандилкаш, като стане катастрофа с думи прости
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Аз не мога да разбера друго, сега гледам една 156-тица която евентоално ще си взема. Задната грена на тавана (между задната врата и задното стъкно) има 2 кръкчета на които пише SRS AirBag. Това означава ли че там има 2 въздушни възглавници и примерно едната да се отваря назад към задното стъкло (предпазваики главата отзад) другия настрани.
        Last edited by sasho156; d.m.y г., 00:50.

Comment

Първоначално публикувано от sasho156 Покажи съобщение
          Аз не мога да разбера друго, сега гледам една 156-тица която евентоално ще си взема. Задната грена на тавана (между задната врата и задното стъкно) има 2 кръкчета на които пише SRS AirBag. Това означава ли че там има 2 въздушни възглавници и примерно едната да се отваря назад към задното стъкло (предпазваики главата отзад) другия настрани.
          Колега,този въпрос наскоро беше обсъден подробно и "познавачи"-те ни убеждаваха,че там въобще няма еърбеци.Какво като има отбелязани такива-просто не се броят че ги има ! Аз тъкмо им се бях вързал и ти пък виж какъв въпрос задаваш-ту да му се не види всяваш ми съмнения,ами ако момчетата са се бъзикали пък ние сме приели нещата насериозно. Ти как мислиш-дали изобщо има нещо там?
          Last edited by tonov; d.m.y г., 22:36.

Comment

Eрбега е един и същ(голям, дълъг, правоъгълен) от предната (А-) колонката, чак до задната (C-) колонка.
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от JTD 20v M-JET Покажи съобщение
              Колега,този въпрос наскоро беше обсъден подробно и "познавачи"-те ни убеждаваха,че там въобще няма еърбеци.Какво като има отбелязани такива-просто не се броят че ги има ! Аз тъкмо им се бях вързал и ти пък виж какъв въпрос задаваш-ту да му се не види всяваш ми съмнения,ами ако момчетата са се бъзикали пък ние сме приели нещата насериозно. Ти как мислиш-дали изобщо има нещо там?
              Според мен има, в предната седалка има въздушна възглавница която като се отвори скрива вратата. Значи логично е и отзат да има нещо такова, вече дали са два-незнам. Това че трябва и отзат да се отвори по същия начин е мнение, не твърдение.Не съм го виждал на живо.
              Last edited by tonov; d.m.y г., 22:36.

Comment

Благодаря за мненията, т.е. SRS не означава 2 еърбега, тъй като гледах една Алфа, на която пише SRS AIRBAG, но има възглавница само за водача и просот се чудех дали не са и сложили волан от друга кола.

Comment

SRS- еърбеците не се отварят когато си без колан
                  алфа 145 1,7 16v Turbo

Comment

Първоначално публикувано от sasho156 Покажи съобщение
                    Според мен има, в предната седалка има въздушна възглавница която като се отвори скрива вратата. Значи логично е и отзат да има нещо такова, вече дали са два-незнам. Това че трябва и отзат да се отвори по същия начин е мнение, не твърдение.Не съм го виждал на живо.
                    Сега сериозно-колега имам няколко такива коли,т.е. не гадая и не предполагам,всичките са с по 10 еърбега.Там където гледаш наистина са по два-без значение как действат.Няма начин да има само капачки -никой производител не си украсява колите с SRS airbag без отдолу да има съответният брой еърбеци.

Comment

Working...
                    X